Berlín Tegel (TXL)
Ahoj, nevíte jak je to s nocováním na tomhle letišti? Letí mi to ráno a chci se tam dopravit vlakem..... Díky N.
Moc bych na přívětivé recenze nespoléhal, za mě jasně nejhorším letištěm, co jsem navštívil
Ahoj,
Mám letenky od AirBerlin do USA(NY) a cestou tam letím z Prahy s přestupem v Berlíně (letiště Tegel) a zde mám na přestup 1h a 5minut, bude to stačit ?
Letenky jsem kupoval najedou díky cestujlevně.com a když se kouknu na stránkách AirBerlin na MyBooking tak jsou letenky pod jedním booking number.
Když jsem to kupoval, tak má úvaha byla že kupuji letenku do cílové destinace a nemůže se stát, že by jsem zůstal "viset" v Berlíně ? Myslel jsem, že mi odbaví v Praze bágl do cílové destinace a v Berlíně pouze "přeskočím" z letadla do letadla A kdyby jsem náhodou měl z Prahy zpoždění tak mi zajistí jiný let a zkrátka se na mě nevyprdnou, neodletí mi před nosem protože zůstanu někde na kontrole atd...
Tak co, mám se bát a nebo mě uklidníte ? Díky za odpovědi....
Super, tak moc díky za rychlou reakci Doufal jsem, že přestup mám garantovaný ale někdo se mi snažil nakecat že tomu tak není
Ještě otázka k cestě zpátky: Z NY do Berlína přiletím v 7:20 a až v 17:25 mám pokračovat do Krakova, ale tomu se chci vyhnout Z Berlína to mám domů blíž... Možnost je, že nastoupím v NY jen s příručákem a na poslední spoj prostě nenastoupím, ale myslíte že půjde nějak ukecat aby mi odbavili zavazadlo pouze do Berlína když mám tak dlouhou dobu na přestup ? Nějaký tip ?
Můžeš to zkusit...Na šaltru AB v NY je bude zajímat letenka, pokud máš nejnižší booking class, svedou to na to, že letenka neumožňuje změny a odpálí tě. Můžeš pak v Berlíně požádat o výdej zavazadla, ale ani to nemusí vyjít, to už záleží na tvých schopnostech. Ale jde to, mně se to na letu s AB, také z JFK podařilo.
Prvotně bych to hrál u check-in na ten dlouhý přestup s tím, že tam budeš potřebovat nějaké věci. Rozhodně nezmiňovat, že tam chceš cestu ukončit.
Asi budu hold ukecávat na Check-In v NY ohledně toho že mám dlouhý přestup a půjdu se podívat do města a budu potřebovat své věci, že v zavazadle mám dárek pro přítele v Berlíně a všechno co mě prostě napadne
No a kdyby to nevyšlo tak v Berlíně půjdu někoho prudit, že jsem si v zavazadle zapomněl léky - v lékárničce se vždy něco najde kdyby jsem to pak musel vzít před nima
V případě totálního nezdaru udělám pořádněj hysterčák, že chci vydat zavazadlo a cestu končím - bojím se letadlem, pojedu busem atd...! Tož mi kurnik mohou proti mé vůli zadržovat zavazadlo ?
Stejně je to pitomost, člověk si musí koupit letenku do blbé destinace aby to měl o dost levnější a když už je ten svět takhle pokřivenej, proč nemůžu v klidu zrušit poslední let a dopravce ví že může nabídnout místo jinému, pro všechny výhodné, nechápu....
Zase netreba to prehanat, takych expertov s liekmi je kopec, co usetria 2000 czk s priletom v tramtarii na letenke a potom este budu eskalovat na prepazke.
Tak vzhledem k zoufalé finanční situaci Air Berlin bych se ani nedivil, kdyby chtěli doplatit nový routing
ja by som siel na to takto. Mat dva full refundable listky domov z Berlina aj z Krakowa. V NYC na checkien povedat ze 12 hodin mas prestup a rad by si sa prezliekol, nieco odovzdal z bagaze a pod. Ak sa to nepodari, tak zachovat si dostojnost a ist z Krakowa s tym, ze v NYC zrusis dopravu z Berlina a naopak.
Přesně jak se píše:
vůbec bych se nepokoušel o to, jim rovnou říct, že v Berlíně končím cestu. To Ti to na 100% neudělají. Musí se na ně s historkou, že v kufru něco máš, co budeš díky dlouhému přestupu potřebovat (proto si vždy beru variantu s dlouhým přestupem na posledním přestupovém místě, abych měl "důvod" požádat o odbavení jen tam kam potřebuji).
Letos například vyzkoušeno při odletu z Bali a dlouhý stop v Curychu byl...
I když možná Asiati to ještě nemají tak prokouklé tyhle "akce" jak na "západě"...
Dobrý den, chci se zeptat, kupuju letenky na FUE. Na přestup v berlíně mám 1h 30min, bude to stačit?
A pokud letím se stejnou společností z phy, odbaví mi zavazadla až na FUE?
Díky
p.
Ahojte,
tiež by som mal otázočku.
Bude mi stačiť 1:55 na prestup na tomto letisku.
Budú to 2 letenky.
Prílet z Dohy s QTR plánovaný o 19:40 a odlet s AB o 21:35 do VIE.
Dá sa stihnúť zobrať batožinu znova ju odbaviť u AB. Potom security a nástup. Nikdy som cez toto letisko zatiaľ neletel tak sa pre istotu pýtam.Alebo bude rozumnejšie prenocovať a letieť ráno.Samozrejme za predpokladu že prvý let bude on time.
Díky
Tak Berlin zase zitra stavkuje. Zitrejsi let mam zrusen a na call centrum se neda nekolik hodin dovolat. No bude zitra asi prekvapeni...
myslim si ze to je jedno, ale rychlejsie bude mat OLCI hotove na QR aj AB bude to rychlejsie...
Zdravím,
na netu jsem nenašel moc přívětivé recenze na TXL, má tu někdo zdejší zkušenost? A případně nějaké tipy ohledně tohoto letiště? V červnu odtud poletíme na Rhodos, tak každé info ocením
no tak jestli tam třeba někdo neobjevil místo, kde se dá hezky v klidu zašít bez bezdomovců, nebo třeba čemu se tam vyhnout apod. :)
Pokud se chces necemu vyhnout, tak je to prave TXL, jediny plus je, ze je v 2 zone MHD. Spat tam opravdu nedoporucuju...